Aktiviteter

Turridning

Turridningen sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom både ridunderlag och natur skiftar. Du behöver inte ha ridit tidigare. Vi har hästar för ryttare på olika nivåer. 

Följande turer finns tillgängliga:

  • Turridning 2 timmar inkl. kaffepaus. Pris 550 kronor/person, barn t.o.m. 18 år 500 kronor/person. Beräkna att ni är hos oss i minst 3 timmar

  • Halvdagstur 3 timmar inkl. lättare lunch. Pris 800 kronor/person. Beräkna att ni är hos oss i 4 timmar 

  • Turridning 3,5 timmar med lunch på Dommarudden. Pris 980 kronor/person Vi rider genom skogarna och stannar vid Dommarudden för att äta en god hemlagad lunch samt kaka och kaffe. När vi serveras lunch får hästarna en välbehövlig paus. Beräkna att ni är hos oss i 5 timmar.

  • Turridning 2 dagar. Pris 2350 kronor/person. Första dagen rider vi 3-timmars tur inkl. enklare lunch. Man bor, äter middag och frukost på Domarudden. Dag 2 rider vi en 2-timmars tur inkl. fikapaus. 

Viktgräns: Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.

Åldergräns: är 9 år man ska klara av att ta emot instruktioner. (Vi kan göra undantag för barn som är 8 år och har ridit minst ett år på ridskola)


Turridningsdagar

Vi har turridning varje helg och på onsdagar.

Påsklov 13/4-21/4 har vi turer varje dag

Från 20/5 har vi turridning varje dag

Vi gör allt för att ridturen ska ske så säkert som möjligt.Om olyckan skulle vara framme har vi kundolycksfallsförsäkring. Det bästa är dock att ha en egen bra försäkring. All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter.

Boka: Bokning av turridning sker genom mail till tina@lappdal.se Ange vilken typ av tur ni önskar rida och vilket/vilka datum ni kan rida så återkommer vi med svar så fort som möjligt om vilket datum som finns ledigt. Bekräfta sedan via mejl till oss om ni vill boka.Ni är inbokade när vi har skickat en bokningsbekräftelse till er.

Avbokning: Om ni får förhinder måste avbokning ske senast 7 dagar innan turridnings tillfället. Om avbokning sker senare debiteras hela beloppet för de som avbokar.  Vid sjukdom får den som är sjuk rida igen vid ett senare tillfälle med 50% rabatt. (Detta gäller endast den sjuke) Läkarintyg kan begäras

Betalning: Vi ser helst att ni betalar i föskott i samband med bokningen på PG 4815792-9 Skriv turridning, namn adress och vilket datum ni har bokat på betalningen.

Det finns även  möjlighet att betala via Swish 1233036522 då ni kommer eller kontant

För att undvika smittspridning mellan olika stall:uppmanar vi alla som kommer till Lappdal att ha kläder som man inte använder i andra stall eller tvätta kläder innan man besöker oss. Inga atiraljer borstar etc får tas med som används i andra stall


Utrustning/kläder: (1)Lämpliga skor med liten klack, (2)kläder efter väder samt (3)långbyxor för att undvika skav. 

Övrigt: Du får själv vara med att göra i ordning och sadla din häst så ni lär känna varandra, efter turen får du sadla av din häst och ge den mat. Räkna med det i tidsplaneringen så er dag inte blir stressig.

Dagridläger 2019

Vi har ett extra dagridläger för barn från 9 år mellan den 13/8-16/8-2019.

Ridskola

Ridskola för barn och ungdomar 

Barnridskolorna är för barn och ungdomar som har från ingen ridvana till tävlingsryttare. Ridskoleeleverna blir indelade i grupper efter ålder och erfarenhet. Lektionen är 50 minuter och en gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge ridskoleeleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Medan ansvarig målsman eventuellt dröjer sig kvar under lektionen står en uppvärmd kaffestuga till disposition med utsikt över ridvolten. I den kan medtaget kaffe/te förtäras. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande. Vi sämre väder eller dåligt underlag kan vi rida i det nya ridhuset.


Tid och datum: Ridskola för barn och ungdomar startar 14/1- 2019   

Ungdomar med flera års ridvana: måndag 18.50 

(50 min)

Ridlekis med barn från 6 år med ingen eller lite ridvanan tisdag 17.50 (30 min)

Barn med minst 1 års ridvana: tisdag 18.30 

(50 min)

Mixad grupp för barn och vuxna med minst 1 års ridvana: söndag klockan 16.00 (mamma barn grupp)   (50 min)                                  


Ridskola för vuxna

Lektionstid: 50 min. En gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge eleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 90 kg.

Tid och datum: Ridskola för vuxna startar 14/1-2019

Vuxengrupper: ridgrupp för vuxna med  ridvana,

Måndag 19.50 och tisdag 19.30 torsdag 18.30  onsdag 10.30 och söndag 17.00.

Vuxengrupp med mindre ridvana onsdag 9.30 

Nybörjargrupp för vuxna måndag 18


Ridskola för pensionärer, egna företagare och andra vuxna med flextider 

Lektionstid 50 min. Två gånger under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge  eleven kunskap och färdighet i balans, sits säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 90 kg. 

Tid och datum: Onsdagar klockan 9,30 och 10.30,


Anpassad Ridskola  

Tina von Dardel är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet av arbete med barn med funktionshinder. Målet är att ge barnet en möjlighet till umgänge med hästar och att träna sin balans under ridningen. Medan ansvarig målsman eventuellt dröjer sig kvar under lektionen står en uppvärmd kaffestuga till disposition med utsikt över ridvolten. I den kan medtaget kaffe/te förtäras. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande.

Nätverksridning

Inom gruppen Nätverksryttare finner du allt från män och kvinnor som bokat sexton gånger uteritt, varje torsdagkväll för ett reducerat pris till de som bokat åtta gånger varannan torsdag kväll för uteritt. Ritten sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom ridunderlag och natur skiftar. Så länge det är ljust rider vi i skogen. När mörkret lägger sig under vår ridtid övergår vi till att rida på de av kommunens fina ridvägar som är upplysta. Efter ridningen sitter vi i en varm kaffestuga och dricker kaffe/te. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 90 kg. Vid nätverksridning rider vi c:a 1.5 timmar.

Tid och datum: Nätverksridning torsdagar 19.30

Dagridläger för barn 2019

Vi kommer att ha 3 dagridläger för barn och ungdomar 

Läger 1 mellan 17/6-20/6-2019 fullt

Läger 2 mellan 24/6-28/6-2019 fullt

Läger 3 mellan 13/8-16/8-2019

Mejla för mer information och anmälan till tina@lappdal.se

Dagridläger för barn och ungdom. Under en lägervecka rider vi lektioner, rider ut i skog och mark, badar och sköter om hästarna. Vi träffas på morgonen går igenom dagens aktiviteter, rider lektion, äter lunch tillsammans, sköter om våra hästar för att under eftermiddagen rida ut. Eleven har en och samma häst hela veckan att rida och sköta, hästarna tycker om att ha en och samma person som rider och sköter dom och efter en vecka tillsammans känns det nästan som om det är ens egen häst.


Rehabiliteringsridning

Tina von Dardel är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet av arbete med stroke patienter och patienter inom fysisk rehabilitering. Rehabiliteringsridningen är till för dig som genomgår lättare rehabilitering efter fysisk skada/sjukdom. Målet är att ge dig chans att utveckla styrka, balans och rörelseförmåga genom ridning på de lugna och vänliga islandshästarna. Medan du rider kan medföljande sällskap som eventuellt dröjer sig kvar dricka medhavt kaffe/te i den uppvärmda kaffestuga med utsikt över ridvolten. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.  

Titta gärna på vår facebooksida som heter Lappdalsislandshästar